4 anys intensos

2-quatreAnysQuatre anys de dedicació intensa. Els darrers quatre anys han sigut molt intensos a les universitats i, particularment, a la UAB. L’aplicació del Pla Bolonya, les retallades, la reformulació dels models de dedicació, l’amortització de places amb la conseqüent pèrdua de professorat i acomiadaments, … Tot plegat ha estimulat discussions i debats a dins de la UAB, incerteses i inseguretat sobre el futur en molts col·lectius del PDI i moments de confrontació amb les polítiques de la Generalitat i del rectorat. Som ben conscients que aquests anys i tot el que hi ha ocorregut no són patrimoni de cap organització en concret, però estem igualment convençuts que la CGT-UAB hi hem estat ben presents. I ho hem volgut fer de manera honesta, sense intentar capitalitzar cap situació i sovint diluint les nostres sigles a favor d’espais comuns.

No obstant, ara arriba el moment de fer un breu balanç i el volem compartir amb vosaltres. El format d’aquest espai obliga a que el relat sigui succint i centrat en les actuacions dutes a terme en els organismes unitaris dels treballadors/es (JPDI i Comitè d’empresa del PDI); si us interessa veure informació més detallada podeu recórrer al nostre blog [premeu aquest enllaç].

Defensa de drets

Malauradament aquests quatre anys hem hagut de ser bel·ligerants en la defensa de drets del professorat. Ho hem fet tant en els organismes institucionals de representació dels i les treballadores, la JDPI i el comitè d’empresa, com en plataformes, campanyes i mobilitzacions.

Enumerem algunes accions:

  • Oposició a acomiadaments i retallades de PDI, especialment la primavera del 2012. Ho hem fet a les meses de negociació i també amb mobilitzacions. Fruit d’aquesta fermesa es va evitar l’eliminació de desenes de places de professor/a associat a finals del curs 2011/2012. Igualment s’ha aconseguit garantir la continuïtat de la majoria del professorat investigador posdoctoral, fins l’acord signat fa pocs dies.
  • Defensa dels drets salarials. Hem participat activament en la reclamació del retorn de les pagues extres i, especialment, hem recolzat al col·lectiu de professors/es agregats/des interins en la reivindicació de cobrament dels trams.
  • Defensa de les condicions de treball. Hem analitzat i difós les perversions del model de dedicació acadèmica proposat per l’Equip de Govern. Fruit de la sensibilització de la comunitat universitària l’equip de Govern va haver-ne de suavitzar aspectes, limitant parcialment el perjudici que la seva aplicació genera en tots els col·lectius de professorat i reduint l’excedent de plantilla generat artificialment.

Transparència

  • Informació directa al professorat. Aquests darrers 4 anys hem sigut molt proactius en la informació directa als diferents col·lectius del PDI de mesures que els afectaven. S’han promogut reunions directament amb lectors/es, agregats/des, titulars interins, associats/des.
  • Exigència de transparència a l’equip de govern. Hem divulgat peticions públiques d’informació sobre nombrosos aspectes que afecten a la comunitat universitària i al PDI: derivació de recursos públics a finalitats privades, possibles males praxis contables, intents de retallades de plantilla, contractacions irregulars, hores extres no retribuïdes, etc.
  • Accions jurídiques a favor de la transparència. Davant el reiterat incompliment per part de l’Equip de Govern de les seves obligacions d’informació a sindicats i al Comitè d’empresa, la CGT-UAB ha presentat diverses denúncies a Inspecció de Treball, que s’han resolt favorablement. Com a conseqüència, actualment el conjunt dels sindicats accedim a dades que abans se’ns negaven i que faciliten la nostra acció sindical.

Participació i decisió

  • Foment de les assemblees. Hem defensat sempre i de manera reiterada en els organismes unitaris la necessitat de convocar assemblees de PDI tant per a informar com per decidir conjuntament quines posicions prendre davant múltiples situacions: acceptar o no una determinada proposta, definir calendaris de mobilització, formular propostes pròpies, etc.
  • Correspondència i participació. Hem sigut la secció sindical que ha cercat la informació necessària per a poder organitzar determinats col·lectius de PDI (principalment interins, lectors i postdoctorals) de cara a poder actuar conjuntament davant determinades conjuntures. Hem sigut també el primer sindicat que, emparant-se en la figura d’assessor, hem facilitat la presència de membres d’aquests col·lectius en sessions del comitè d’empresa i a les meses negociadores amb el Rectorat.

Defensa de la universitat pública

Hem participat en la Plataforma per la Universitat Pública de la UAB, amb mocions al claustre imobilitzacions. Hem sigut part fundadora de la Plataforma Universitària den Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) a nivell de Catalunya. Hem denunciat a nivell intern i a nivell de mitjans de comunicació els processos de privatització de part de l’oferta docent, de la recerca i de diversos serveis a la universitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s