Eix 1: Diàleg

PARTICIPACIÓ, DIÀLEG I ACORDS GLOBALS

5-dialeg

1. Durant els propers quatre anys, la JPDI i el Comitè d’empresa es trobaran davant diverses situacions rellevants pel futur de la UAB i dels seus treballadors/es, algunes de les quals avui són difícils de predir. La CGT-UAB ens comprometem a afrontar-les tot promovent processos participatius del conjunt de la comunitat universitària i dels treballadors/es dels diferents sectors.

2. Promoure la transparència en els diferents òrgans de govern de la UAB, així com en les comissions paritàries de negociació. Els òrgans de representació dels/les treballadores i els sindicats, han de poder disposar d’informació detallada dels aspectes objecte de negociació i de les seves causes. Sense aquesta transparència no hi pot haver negociació.

3. La CGT-UAB es compromet a traslladar la informació a la qual tingui accés cap als fòrums de què el PDI es doti, especialment assemblees, així com a recollir la seva opinió de cara als processos negociadors oberts i de cara a les iniciatives que es considerin oportunes. Igualment, com ja s’ha fet els darrers anys, es facilitarà la participació en aquests processos dels col·lectius directament afectats a través de la figura d’assessor/a.

4. Les discussions i eventuals negociacions entre organitzacions sindicals i equip de govern s’abordaran a partir del tractament de la globalitat de les mesures a què es refereixin. La negociació i resolució de situacions particulars s’emprendrà sota el paraigües d’un preacord sobre la globalitat de les mesures i la metodologia del procés negociador.

5. Des dels òrgans de representació dels/les treballadores continuarem vetllant perquè ens facilitin informació clara, desagregada i actualitzada dels tipus de contractes del PDI, la seva distribució per centres i les atribucions laborals per a cada cas. Es denunciaran els usos fraudulents de determinades modalitats contractuals tot cercant sortides que no malmetin els drets del treballador/a contractat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s