Tria CGT

Per accedir al vot electrònic i triar CGT pots clicar a: https://seuelectronica.uab.cat/votacio-e

1-pq

Per què CGT?

Algunes raons per votar CGT a la UAB:

 • Som un sindicat de gent com tu. A la UAB no tenim cap alliberada i, per tant, totes i tots treballem com tu.
 • Som assemblearis/es i promovem la presa horitzontal de decisions. Ho hem fet aquests darrers anys en moltes ocasions, tant a nivell general de comunitat universitària, com a nivell de col·lectius específics.
 • Hem facilitat, de manera reiterada, que els i les professores i investigadores participem directament de la resolució de les situacions que ens afecten, obrint les sessions plenàries del comitè i incorporant membres dels diferents col·lectius a les meses negociadores.
 • Som tossudes en la defensa de drets. I insistents. Hem promogut denúncies a inspecció de treball. Hem promogut mobilitzacions. Fruit d’aquestes iniciatives hem evitat l’eliminació de places de professorat, l’acomiadament d’investigadores posdoctorals i hem aconseguit que el Comitè d’Empresa rebés la informació que li pertoca per llei, entre d’altres.
 • Ens agrada la nostra feina i fer-la en una plenament universitat pública arrelada socialment. La defensem, i denunciem sense pal·liatius les males praxis.
 • Som un sindicat que ens financem de les nostres quotes. Hem renunciat a les aportacions de la UAB. No ens financen les empreses, ni els ERO’s ni els cursos de formació ni, molt menys, black targets o mecanismes similars.

La nostra tasca sindical de defensa dels drets laborals dels treballadors i treballadores de la UAB no tindria sentit si no s’emmarca en un determinat model d’universitat pública.

 • Per la dignificació del treball acadèmic i dels docents. Perquè el professorat no sigui considerat un número, una simple infanteria que executa instruccions, sinó persones de la comunitat universitària que estan al servei de la societat i de la formació de les generacions futures. Ni la universitat ha de ser una empresa que treballa per al mercat, com tampoc els estudiants uns clients que busquen una universitat a mida i a la carta. Tampoc un complex de microempreses que es beneficien del talent dels acadèmics i dels investigadors sense un retorn clar ni a la universitat ni a la societat.
 • Per una universitat oberta que fomenti l’esperit crític, que primi la docència i la recerca bàsiques, que no hipotequi recursos públics en benefici de la maximització d’interessos privats.
 • Per una universitat que fugi de l’oligarquització i de les corrupteles apostant amb determinació per processos de decisió transparents i participatius, i sobirans en relació tant al professorat de manera individual, com des dels centres i departaments universitaris.
 • Per una universitat que vetlli pel benestar acadèmic dels professors. Que se sentin orgullosos de la seva tasca, i que recuperin el prestigi i l’autoritat acadèmica.
 • Per una universitat que conciliï la vida laboral amb la personal.
 • Per una universitat que no discrimini per cap motiu, i que potenciï els valors d’igualtat i d’equitat entre el professorat. Que la posició en les jerarquies acadèmiques no impedeixi el lliure desenvolupament professional i personal dels i de les docents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s