Salut laboral

Accidents labor9-salut3als

Revisar els protocols d’atenció i seguiment dels accidents de treball amb conseqüències greus perquè l’empresa faciliti i acompanyi, des del moment de l’emergència, de manera activa als afectats i a les afectades, i a les seves famílies en els processos de gestió i resolució d’aquests accidents.

Riscos psicosocials

La sobrecàrrega de treball reconeguda per molts i moltes treballadores, agreujada en els últims temps per l’increment de la competitivitat i de les avaluacions per obtenir les acreditacions necessàries per continuar la carrera professional, els canvis constants en les demandes i en el model de carrera acadèmica, deriven en un malestar físic i psicològic que afecta directament al benestar i al rendiment dels nostres treballadors i treballadores així com a les seves possibilitats de conciliar la vida laboral, personal i familiar. La vivència psicològica d’excés de treball i de manca de temps per fer-ho tot i fer-ho bé és un factor important de risc psicosocial. En aquest sentit, considerem necessari promoure un model d’organització i gestió del treball a la universitat que garanteixi la salut ocupacional i la qualitat de vida laboral i personal. Per això, es treballarà en la línia de trobar mesures per abordar i reduir aquest malestar (disminució de l’estrès i esgotament laboral) com a forma de garantir el benestar físic i psicològic dels nostres treballadors i treballadores.

Els factors de risc psicosocial han de ser avaluats i s’han de dissenyar estratègies de prevenció. Una de les propostes que volem impulsar és promoure un model d’organització i gestió universitària que ofereixi majors garanties pel compromís ètic, crític i social, així com per la salut ocupacional i la qualitat de vida laboral i personal. En aquest sentit, volem impulsar la recerca d’informació sobre salut laboral del PDI en relació a les actuals condicions de model universitari i de carrera acadèmica, tot posant l’accent en visibilitzar el seus efectes en els sectors més precarizatzats (becaris/es, investigadors/es predoctorals/es, contractats/des amb vivències de excés de treball i d’impredictibilitat laboral a curt o mig terme), per tal d’anar cap al disseny de futurs processos d’avaluació i estratègies de prevenció.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s